Olen tilastojen perusteella laskeskellut, että holyland-blogilla on noin 20-40 vakituista lukijaa
Satunnaisia tietty paljon enemmän. Tilastot ovat olleet hitaassa, mutta tasaisessa kasvussa koko ajan. Myös yhä enemmän löytyy linkkejä muista blogeista Holylandiin ja nettikeskusteluissakin on vedottu kirjoittamiini uutis/historia analyyseihin.

Kommentointi on ollut melko vähäistä. Olenkin harkinnut sen mahdollisuuden poistamista kokonaan, koska tämä weblogi ei ole mitään kepeää jutustelua ja rakentavia kommentteja on vaikea heittää, varsinkin kun aiheesta paljon oleellista löytyy yleensä kirjoituksestani tai sitten rss-feedinä tulevista uutisotsikoista. Päätin kuitenkin pitää kommentoinnin päällä, koska silloin tällöin lukijoilta tulee hyviä kommentteja joihin  vastaan aina viipymättä.

Kommentointi kun on usein myös väittelyä eli tähän asti esitetyt kommentit ovat olleet pää-asiassa jonkin tekstissäni esitetyt asian haastamista toisella näkökulmalla. Se on erittäin toivottavaa.

Monella saattaa myös olla tunne, että ei ole tarpeeksi perehtynyt aiheeseen, jotta voisi uskottavasti kommentoida. Se on turhaa. Israel/Palestiin-kriisi on koko ihmiskunnan omatunto ja mielestäni jokaisen kannattaa muodostaa siitä näkemys. Mielellään tietty kertoa se myös holylandille.

SISÄLTÖ

Kaipaisin apuanne sisällöntuottamiseen.

Aika on rajallinen , joten mieluusti kirjoittaisi siitä, mistä tietoa ja analyysia halutaan.

Mistä pitäisi kirjoittaa enmmän ja mistä vähemmän?
Onko jotain aihepiiriin liittyvää, josta haluaisit kuulla enemmän?
Pää-aiheena tulee pysymään kuitenkin Israel/Palestiina, mutta haluaisitko kuulla sen historiasta vai analyyseja nykypäivän viimeisimmistä tapahtumista?
Haluaisitko lisämateriaaleihin päätöslauselmia, videoita, historiatietopaketteja? Olisiko lisämatskuakin hyvä kerätä työs muista aiheista?
Irakin sodasta, joka liittyy aihepiiriin olen kirjoittanut melko vähän. Haluaisitko kuulla enemmän siitä?
Onko joku aihepiiriin sopiva asia, jonka olen jättänyt pois ja josta haluaisit kuulla?
Viime aikoina olen kirjoittanut myös terrorismin vastaisesta  sodasta yleensä, mutta haluaisitko, että sitä käsiteltäisiin suurempana kokonaisuutena enemmän?
Olen pyrkinyt käyttämään paljon kuvia, haluatko niitä lisää vai jotain muunlaisia kuvia?

Jollakin voi olla myös halu julkaista omia juttujaan. Oman webloginhan voi aina perustaa, mutta rajallisen aikani vuoksi myös tänne olisi mukava saada muita kirjoittajia itse pääjuttuja tekemään. Holyland ei edusta mitään katsantokantaa , ideologiaa tai uskontoa. Minun juttuni tietty edustavat omia arvojani. Muullakkin lailla ajatteleva voi siis kirjoittaa. Jos haluat siis osallistua blogin tekoon pää-aiheita kirjoittamalla tai lisämateriaalia toimittamalla ota yhteys minuun sähköpostilla.

Holyland porskuttaa hyvin ja jatkaa varmasti näinkin, mutta nyt lukijoilla olisi kommentointia enemmän mahdollisuutta vaikuttaa tulevaisuuden aiheista ja niiden esitystavasta sekä auttaa tietopankin kokoamisessa.

israel-palestine.jpg