Katsoin tässä Pro-Israel myönteistä YLEn ohjelmaa A-studiota, jossa haastateltiin Libanonin pakolaisia. Eräs arabimies oli selvästi tuohtunut siitä, että heitä jotenkin "epäillään" nyt ja heitä pidetään länsimaissa "terrorismiin taipuvaisina". Hän ei kuitenkaan ottanut AK-47:aa olalle ja liittynyt taisteluun vaan tavallisen ihmisen, joka ei tajua mikä mediakontrolli lännessä on tapaan halusi todistaa, että epäilykset ovat turhia.

Hän oli kirjoittanut arabiaksi paperille oman rauhanehdotuksensa, jonka esittäisi toimittajalle joka sattuu tulemaan vastaan. Näin sitten kävikin.

Miehen viesti oli liikuttavan hyvä:
" Muslimien, kristittyjen ja juutalaisten pitäisi alkaa naittaa tyttäriään toisillensa. Kun kaikki olisivat samaa perhettä ei tällaista väärinymmärryksestä tapahtuvaa sotaa voisi olla. (Arabithan ovat erittäin perhekeskeisiä)

Lisäksi asuinalueet jälleenrakennetusssa Libanonissa tulisi muodostaa niin, että kaikkien eri uskontokuntien edustajat asuisivat sekaisin samoissa taloissa. Näin yhteisöstä muodostuisi moniarvoinen eivätkä typerät uskontoon liittyvät kiistat aiheuttaisi väkivaltaa. Kaikki ymmärtäisivät, että Jumalamme on sama kaikkivaltias, eivätkä enään tarttuisi aseeseen vaan olisivat ystäviä"

Mies oli vain yksinkertainen maanviljelijä, joka oli pommituksissa menettänyt kaiken. Tämä oli hieno vailla vihaa oleva julistus kaikille, jotka rauhasta oikeasti ovat kiinnostuneita. Meillä on rauhankumppaneita siis olemassa arabiassa. Menkäämme heidän luoksensa niin rauha tulee. Pommeilla sitä emme saa koskaan vietyä. ,,

Toivottavasti mies saa joskus tiluksensa takaisin ja pääsee takaisin ammattiinsa. Arkielämässään hän varmasti elää opetuksensa mukaisesti.