RSHA:n (Saksan turvallisuuspalvelu, vähän niin kuin FBI) A.Eichmann sai 1944 tehtäväkseen siihen asti rauhassa olleiden Unkarin juutalaisten "erikoiskohtelun" järjestämisen. Tämä surullinen tarina eteni seuraavasti:

(kun luet tätä, muista, että en tuomitse sionismia sinänsä. Se oli ja on hieno aate, mutta muunnokset siitä ovat johtaneet kammottaviin tekoihin. Ehkäpä reaalisionismi siis ei toimi näin?)

Keväisessä Budapestissa 1944 Eichmannilla oli käytettävissään VAIN noin 100 tehtävänsä tasalla olevaa SS-miestä sekä jotain huoltoporukoita, tehtävänä "lopullisen ratkaisun" toteuttaminen Unkarin juutalaisille. Vastassa 500 000 juutalaisen populaatio. Juutalaiset eivät enään Puolasta kuullun perusteella natsien lupauksiin luottaneet vaan vakuutus piti saada omasta takaa, muuten kapinan vaara olisi ilmeinen ja natsit olisivat tällä kertaa hävinneet tai joutuneet tuhoamaan koko maan ilmapommituksin jos resursseja jostain olisi saatu, oli siis kyse erittäin vaikeasta tehtävästä. Eichmann kuitenkin oli sitkeä eikä sietänyt, että olisi epäonnistunut, siksi hänen täytyi tehdä kaikki, mitä kykeni.

Kapinaa valmisteltiin juutalaisten keskuudessa ja Eichmann alkoi käydä epätoivoiseksi, hänelle ei olisi ollut edes tarpeeksi sotavoimaa sen tukahduttamiseksi ja Unkarin juutalaiset olisivat pääosin päässeet metsiin pötkimään pakoon sodan loppua odottamaan ja satunnaista partisaanitoimintaa harjoittamaan..

Sitten ilmaantui kuitenkin eräs erittäin kiihkeä sionisti Rudolph Kastner, ei sellainen sionisti kuin sionismin isä Herzl oli maalaillut vaan oikeastaan natsien peilikuva kuten Eichmann hänen luonteestaan myöhemmin vangitsijoilleen kertoi.

Hänen nimeään ei voi kirota tarpeeksi, osoituksena tästä kai se, että juutalaiset hänet lopulta Israelissa ampuivat ja hän kävi jopa Nurembergissä todistamassa mm. SS-mies Kurt Becherin puolesta, joka vietti sodan jälkeen vapaata bisnesmiehen elämää, ja loisteliaasti elikin, tämän todistuksen ansiosta, vaikka teki kauppaa "sieluista" Eichmann/Becher vs. Kastner akselilla.

Kastner päätteli, että oli parhainta siirtää turvaan (turvamatkasta tuli mutkien matka, mutta määränpäähän kaikki hengissä ja tervenä kuitenkin päätyivät eli Sveitsiin ja sieltä Palestiinaan Israelia byggaamaan) sellaisia henkilöitä, jotka tulisivat olemaan avainasemassa tulevan juutalaisvaltion perustamisessa, muilla ei ollut mitään väliä. Vain ne jotka olivat sionisteille arvokkaita Israelin syntymiseksi, sekä perhetutut katsottiin olevan pelastamisen arvoisia, muilla ei ollut mitään väliä, siis puolella miljoonalla muulla.

Eichmann katsoi, että joku tuhat voitaisiin päästää jos sillä saataisiin muut nalkkiin ja kävelemään rauhallisena juniin. Hän kuvaili sopimusta Kastnerin kanssa erittäin hyväksi ja lisäsi vielä, että ilman sitä hän olisi luultavasti epäonnistunut näiden puolen miljoonan "erikoiskohtelun" järjestämisessä. Näin siis alkoi kauppa "sieluilla" Budapestissa vuonna 1944 Natsi-hirviön ollessa jo lähellä loppuansa.

Kauppa "sieluista" kävi käytännössä näin :

Kastner toi listan ihmisistä, jotka halusi ulos ja listan heidän arvotavaroistaan, jotka Natsi-Saksa saisi korvauksena pakomatkasta. Jos Eichmann (sekä hänen apulaisensa Kurt Becher) hyväksyivät listan antoivat he Kastnerille listan ihmisistä joiden tuli nousta tuhoamisleiriin vieviin juniin rauhallisina, ilman pelkoa ja ilman huhujen levittämistä. Kastnerin tehtävä oli vakuutella heidät, että heidätkin vietäisiin turvaan tms. Se taktiikka onnistui hyvin ja ihmiset menivät juniin.

Kun Eichmannin listan juutalaiset olivat junassa saivat Kastnerin listan juutalaiset viisumit Sveitsiin ja järjestetyn matkan turvaan natseilta.

-----------------------

Alkuperäisen sionismin tarkoitushan oli vain parantaa juutalaisten itsetuntoa, saada heidät ulos ghetoista, lopetaa eristyneisyys ja "kukoistaa"  sekä  löytää paikka, jossa he voisivat elää ilman syrjintää. Paikan ei välttämättä olisi tarvinnut olla juutalaisvaltio vaan yhtä hyvin se olisi voinut olla vain jonkin Palestiinassa sijaitsevan maan sitoumus kohdella juutalaisia hyvin.

------------------------

Miksi Kastner ei varoittanut muita?

Nämä "ei-arvokkaat sionistien pyrkimyksille"  Kastner olisi helposti voinut yllyttää kapinaan ja SS olisi jäänyt suurimmilta osin nuolemaan näppejään. Silloin kuitenkin Israelin perustamisessa tarvittava aines ei välttämättä olisi päässyt kokonaan karkuun ja sehän ei sopinut, puoli miljoonaa heimoveljeä oli pienempi hinta maksettavaksi. Kuten Ben-Gurionkin totesi "Jos olisin voinut pelastaa kaikki ja Israel olisi jäänyt syntymättä tai pelastaa vain puolet ja Israel olisi syntynyt, en olisi epäröinyt hetkeäkään valita jälkimmäisen"

Näin sitten laadittiin Kastnerin lista, jossa äsken mainitut henkilöt n. 1000 "sielua" olivat. Kastner vakuutteli muille heimolaisilleen, että menkää vaan juniin ei siellä mitään tapahdu ja näin Unkarin juutalaiset murhattiin, vaikka kapina olisi pelastanut heistä suurimman osan. Kastnerille oli kuitenkin tärkeämpää saada vaikutusvaltaiset ihmiset Palestiinaan perustamaan Israelia.

No nämä 1000 parkaa joutuivat vielä vähän seikkailemaan reichsebahnilla (siis junalla) ennenkuin pääsivät Sveitsiin ja sieltä Palestiinaan , mutta Unkarin puolen miljoonan juutalaisen veri valui kolmen miehen Rudolf Kastnerin, Eichmannin ja Becherin päälle (Nämä kaksi viimeistä olivat kuitenkin vannoutuneita natseja, joten heidän käytöksensä oli "odotettua"). Kastner kansansa Petturi, joka Palestiinakiihkoilun vuoksi heidät uhrasi. Kapina olisi pelastanut ainakin 90%, suurin osa olisi siis selvinnyt, venäläiset olivat jo lähellä, vuodenvaihteessa 44/45 jo paikanpäällä.

Eräs oikeamielinen Auswitchistä selvinnyt  kävikin sitten välikätten kautta salamurhaamassa Kastnerin näiden puolen miljoonan tähden, jotka hän olisi voinut pelastaa (melkein kaikki), mutta äärioikeistolainen ääri-sionismi ja Israel olivat tärkeämpiä. Hän kuoli loisteliaaseen kotiinsa Israelissa salamurhan seurauksena, muistaakseni luodeista, mutta saatettiin käyttää räjähdettäkin. Siitä Israelin hallitus syyttää edelleen arabeja tai jotain "seonnutta" juutalaista, mutta riippumattomat lähteet vahvistavat kyseessä olleen koston.

Israel valtiona ei ole myöskään myöntänyt Kastnerin osallisuuttaa sotarikoksiin, koska hänellä oli merkittävä rooli valtion perustamisessa. Eihän sellainen ihminen voi elää puolen miljoonan syyttömän henki tunnollaan, eihän "isänmaan" sankari ole voinut käyttää toisia juutalaisia "sieluja" kuin rahana kaupankäynnissä natsien kanssa, EIHÄN? EI, hän on virallisesti sankari. Mutta onko oikeasti? Päättäkää itse, tekstistäni tulee kai selväsi mihin johtopäätöksiin itse olen päätynyt.

Sama rata kulkee edelleen eteenpäin. Miehitystä pidetään yllä ja palestiinalaiset kärsivät, siitä viis, kunhan siitä pläntistä saisi kaiken itselleen.

Se hyvä, alkuperäinen, sorretun kansan yhtenäisyyteeen, oikeuteen elää jossain ilman sortoa ja itsetunnon parantamiseen suunniteltu ideologia eli sionismi hukkui Hitlerin kuolemantehtaisiin matillisten kärsiessä kohtalonsa siellä kun Kastnerin tapaiset kansanmurhaajat pelastivat muiden hengen kustannuksella Palestiinassa tarvittavia johtohahmoja ja heitä "pelastettujahan" oli kovin vähän........

Vähän muuta välillä, Kastnerin tarina jatkuu loppu-osassa....

Sen jälkeen ideologia muuttui tai muuttui jo sodan aikana. 1940-luvun loppupuolen kehitys on kuitenkin kuvaavaa ja sitä tässä hieman maalailen..Fakta on, että Israelin perustivat entiset terroristiryhmät, joille Herzlin luoma sionismi "hahmotelma" oli kuollut ja he tekivät siitä samalla nimellä aivan toisenlaisen ideologian : Lehi, Irgun ja Stern Gang (kaikilla takana monia syyttömien teurastuksia) muodostivat Ariel Sharonin puolueen Likudin.

Mielenkiintoinen kuriositeetti muuten on, että 1941 terroristiryhmä Lehi lähetti Natsi-Saksan johdolle kirjeen. Kirjeessä he ehdottivat yhteistyötä, koska heidän tavoitteensa olivat yhtenevät joiltakin osin. Myös Lehi group halusi juutalaiset pois Euroopasta Palestiinaan ja he olettivat, että Hitler voisi tukea ideaa. Hän pääsisi eroon hallitsemiensa alueiden juutalaisista ja kirjeessä luvattiin myös sitoutua taisteluun Akseli-valtojen liittolaisena jos yhteistyö toteutuisi. Palestiinahan oli tuolloin Saksan vihollisen Ison-Britannian miehittämä, kansainliiton mandaatilla.

En tiedä miksi kirjeeseen vastattiin kielteisesti. Tuossa vaiheessa 1941 ei oltu vielä päätetty, mitä juutalaisille tehdään. Karkoitus johonkin kauas oli pöydällä siinä vaiheessa ihan yhtä varteenotettavana vaihtoehtona kuin kaasukammiotkin. Ehkä kyseessä oli puhdas ideologinen päätös tai sitten Lehi groupia ei otettu tosissaan. Vasta Wannseen kokouksessa 1942 kuitenkin päätettiin miten "juutalaiskysymys" saataisiin "lopulliseen ratkaisuun", kaikki tiedämme mikä tämä ratkaisu oli : rakentaa tehtaat, joiden tehtävänä oli tehdä elävistä kuolleita. Nopeasti ja tehokkaasti.

Venäjällä toki 1941 juutalaisten joukkomurhia jo toteuttivat SS-sonderkommando yksiköt, joiden teoista ei tarkkaan kaikkea vieläkään tiedetä muuta kuin, että n.3000-6000 miestä palveli  näissä yksiköissä ja he tappoivat 1-6 miljoonaa juutalaista ja muuta "ali-ihmistä" Venäjällä. He tekivät sen yksinkertaisesti viemällä kaupungista kokoamisen jälkeen lähimpään syrjäiseen paikkaan ja ampuivat sinne. Ensin tapettavien piti luonnollisesti kaivaa omat hautansa, miten makaaberia voikaan ihmisten toiminta olla?

Maltillisempaa linjaa edustanut Haganah (myös ehdottomasti voimakkain aseistettu juutalaisryhmä ennen Israelin perustamista, Israelin tulevan armeijan runko),
jota ei ole koskaan suoranaisesti terrorismiryhmäksi väitetetty, eikä se sitä ollutkaan, suojeli lähinnä Palestiinan juutalaisten uusia siirtokuntia ja yhteisöjä arabien väkivallalta,  joka johtui pitkälti samanlaisesta koston kierteestä kuin nykyäänkin. Äärioikeistolaiset terroriryhmät iskivät johonkin britti tai arabikohteeseen ja vasemmistolaisesti suuntautunut Haganah suojeli juutalaisasukkaita kostoiskuilta.

Haganah oli siis vasemmistolaisesti suuntautunut, enimmäkseen  sosiaalidemokraattiseen perinteeseen nojaten, ei niinkään hard-core kommunismiin. Neuvostoliittohan tosin tässä aluksi erehtyi ja luuli heitä kommunistisen Israelin perustajiksi ja alkuvuosina tuli siksi tukea NL vainaalta runsaalla kädellä, sitten kun totuus selvisi katkesivat hanat. Edelleenkin toimiva Kibbutz-systeemi tosin on näitä sosialistisesta Israelista haaveilleiden aikaansaannoksia. Kibbutzit ovat sosialismia parhaimmassa muodossa.

Onneksi Saksa rakensi maasta n.1/3 korvaukseksi holokaustista, kannattaa muistaa, että  jossain vaiheessa Israelissa kaikki junat, laivat, sähkövoimalat ja monet muutkin asiat olivat lähes 100% saksalaisten korvauksena antamia. Saksa lieneekin maailman ainoa valtio, joka todella on katunut ja suorittanut korvauksia tekemästään kansanmurhasta, muita en ainakaan minä tiedä. Myös voittajavallat erityisesti NL tekivät sotarikoksia, mutta myös länsiliittoutuneet, "torjuntavoittaja" Suomi mukaanlukien. Saksa on kuitenkin ainoa, joka on likapyykkinsä pessyt, joten siksi tänä päivänä julistan sen sodan moraaliseksi voittajaksi, koska he korvasivat niin hyvin kun taisivat rikoksensa, enään heillä ei ole hävettävää. Edes muuten puhtoisen maineen omaava Suomi ei ole käsitellyt kaikkea.

Joka tapauksessa oli onni, että Haganahista tuli voimakkain ja itsenäistymisjulistuksen jälkeen se sai aseman Israelin armeijana sekä kykeni lyömään arabiarmeijat, jotka yrittivät tuhota Israelin heti kun se itsenäistyi. Hinta oli tosin kallis 6% väestöstä kuoli,eipä silti palestiinalaiset maksoivat naapurimaiden ruhtinaiden sikailuista vielä kovemman hinnan ja maksavat yhä. Siksi Israelista tuli demokratia, länsimainen valtio ja vauras. Jos terroristiporukat olisivat tuolloin 1948 saaneet vallan vain taivas tietää, mitä olisi tapahtunut, jotain kauheaa kuitenkin....

Ja mennäänpä sitten taas vuoteen 1944 ja alkuperäiseen tarinaan...

Tässäkin vaiheessa siis äärioikeisto sionisteille oli jo tärkeämpää sionismin (tai heidän versionsa sionismista) toteutuminen, ei juutalaisten pelastaminen kaasukammioista. Kastner olisi pitänyt hirttää yhdessä Eichmannin kanssa "sielukaupoistaan" kevään 1944 Budapestissa, onneksi joku oikeamielinen teki sen ominpäin ja tämä kansanmurhaan osallistunut ei viettänyt rauhallisia eläkepäiviä.

kastner.JPGRudolf Kastner, kansanmurhaa osallinen juutalainen. Kuka voi olla pahempi kuin petturi omien joukosta?

eichmann.jpg Adolf Echmann, jonka kanssa Kastner sopimuksensa teki.

Muistakaa vielä tämä:
"Eichmann kuvaili jälkeenpäin Kasterin kanssa saatuja sopimuksia tärkeiksi lopullisen ratkaisun aikaansaamiseksi Unkarissa, ilman hän olisi epäonnistunut."

Eichmann "Mitä tuhannesta, sain sillä puoli miljoonaa. Mielestäni tämä Kastnerin kanssa aikaansaatu sopimus oli erinomainen......"

Eichmann kertoi Kastnerin sanoneen "Te kansallissosialistit olette kuten me, olemme peilikuvia toisistamme...."

Myöhemmin kirjoitan siitä Gazan vetäytymisestä, en kuitenkaan jaksa TV:n pääuutislähetyksiä toistaa vaan kirjoitan sitten kun jotain muuta, jota ei välttämättä uutisoida tapahtuu tai tilanne eskaloituu pahasti.

Tässsä vain pala siitä, mitä sionismiskin on aina välillä voinut olla. Korostan vielä kerran, että tavoite ei ollut mustamaalata juutalaisen kansallisuusaatetta vaan kertoa, että sitäkin on käytetty muunneltuna
tekosyynä varsin kammottaviin tekoihin.

Sionismilla on kuitenkin ollut enemmän positiivista annettavaa, koska sen ansiosta juutalaiset pääsivät ulos ghetosta, saivat itsetunnnon ja "turvapaikan" itselleen. Nyt on vain olemassa vaara, että jos Israel ei saa tehtyä sovintoa palestiinalaisten kanssa sionismin tärkein ajatus kaatuu. Juutalaiset sulkevat itsensä takaisin Ghettoon, muurein suljettuunn Israeliin. Heillä kesti lähes 2000 vuotta tulla ulos niistä, joten sulkeutuminen takaisin on helppo valinta, ulospääsy uudestaan äärimmäisen vaikeaa...

EDIT: KORJASIN KIRJOITUSVIRHEET/HELPOSTI VÄÄRINYMMÄRRETTÄVÄT ASIAT SEKÄ LISÄSIN PALJON TAUSTATIETOA  28.8., koska alkuperäiseen niitä oli paljon jostain syystä (mistäköhän? :) ) tullut melko paljon. Toivottavasti teksti on nyt luettavampaa.