Molempien puolten lapset joutuvat kärsimään sodasta. Palestiinalainen sodassa kuollut lapsi kuitenkin joutuu elämään elämänsä jo ennen kuolemaansa usei helvetillisissä olosuhteissa. Juutalainen saa edes hetken elää normaalia lapsen elämää. Lisäksi tragedian jälkeen palestiinalaslapsen omaisia ei auta kukaan joitakin ruohonjuuritason vapaaehtoisia lukuunottamatta kun taas toisen puolen omaiset kerääntyvät rahakkaiden järjestöjen tuella 5-tähden hotelleihin psykologien kanssa käymään traumaansa läpi. Toiset jatkavat kurjuudessa ilman lastansa.

Tässä tekstejä linkkejä miten voi osallistua auttamiseen. Suosittelen jokaiselle, saat lämpimän mielen ja hädässä olevan lähimmäisen elämälle apua.

Akys organisoi avustustoimintaa pakolaisleireilla ja miehitetyilla alueilla asuvien palestiinalaisten hyväksi. AKYSin tukitoimintaa varten kerätyt rahat menevät perille täysin lyhentämättöminä.

AKYSin yhteistyökumppani Libanonissa on sosiaalialan järjestö Beit Atfal Assumoud, joka on perustettu vuonna 1976. Järjestö tukee palestiinalaisia orpolapsia ja perheitä. Family Happiness -projektin puitteissa 28 sosiaalityöntekijää työskentelee 660 sijaisperheen kanssa, joissa on yhteensä 1150 lasta. Beit Atfal Assumoudilla on Libanonissa 10 toimintakeskusta ja 8 päiväkotia. Vuonna 1996 järjestö perusti Family Guidance Centerin, mielenterveyskeskuksen.

Tällä hetkellä ovat menossa tai käynnistymässä seuraavat hankkeet:

Kummitoiminta
AKYS on organisoinut kummitoimintaa palestiinalaisten pakolaisleireillä Libanonissa jo yli 20 vuotta. Kummien maksamilla kuukausimaksuilla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia.
Lue lisää kummitoiminnasta

Betlehemin diabeetikkolasten tuki
AKYS on perustanut tukiringin, jonka avustuskohteena on Betlehemin seudun diabeetikkojen yhdistys. Tuella avustetaan seudun diabeetikkolapsia ja -nuoria, hankitaan verensokerimittausvälineitä ja järjestetään kesäleirejä.
Lue lisää tukiringistä ja diabeetikkolasten elämästä miehitetyillä alueilla

Päiväkotien tuki
AKYS välittää tukea päiväkodeille palestiinalaisten pakolaisleireillä Libanonissa. Tuen avulla leirien lapset pääsevät päiväkotien virikkeelliseen toimintaan, kun ahtaissa kodeissa ja kujilla ei ole lapsille tilaa eikä leikkivälineitä.
Lue lisää päiväkotitoiminnasta

Sosiaalityöntekijöiden kummirengas
Kummirengas kerää rahaa Shatillan pakolaisleirillä toimivan sosiaalityöntekijän palkkaukseen.
Lue lisää kummirenkaasta

Itse olen hankkimassa kummilasta ja tässä vielä lisää siitä:

Arabikansojen ystävyysseura organisoi kummitoimintaa palestiinalaisten pakolaisleireillä. Libanonissa palestiinalaisiin sovelletaan ulkomaalaislakia, joka estää useiden ammattien harjoittamisen ja mahdollistaa vain niukan perusterveydenhuollon ja koulutuksen. Kaikki muu on maksullista. Ulkopuolinen apu on näissä oloissa ihmisille elintärkeää.

Kummien maksamilla kuukausimaksuilla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia saamaan koulutusta, terveydenhuoltoa, vaatteita ja niin edelleen. Kummina voi olla yksityinen henkilö tai kummirinki. Varat ohjataan leireillä toimivien sosiaalityöntekijöiden kautta. Kummit ovat myös kirjeenvaihdossa lasten kanssa. Lapset odottavat kirjeitä ja valokuvia, ja heidän kannaltaan on itsetuntoa ja mielialaa kohottavaa, että kaukaisessa Suomessa on joku, joka välittää. Lapset vastaavat kirjein ja itse piirretyin kortein. Arabiankieliset tekstit käännetään Beirutissa yhteistyökumppanimme  Beit Atfal Assumoud-järjestön sosiaalityöntekijöiden toimesta.

Kummin tai kummiringin kuukausimaksu on 30 euroa. Tilille voi laittaa tukea myös ilman, että sitoutuu henkilökohtaiseen kummisuhteeseen. (kirjoittajan huom! pankkitilit ja yhteystiedot AKYSissa, niitä en ilman lupaa ala julkaista.)

lapsia2.jpg   diabetes2.jpg  paivakoti2.jpg

NGA03146web.jpg       rauniot.jpg 


Tästä pääset Palestiinaan sellaisena kuin palestiinalaiset sen muistavat. Juutalaisilla sionisteilla on omat kertomuksensa. Kannattaa kuitenkin etsiä myös objektiivisia tutkimuksia ja luke sionistien virallinen historiakin lävitse. Jotkut asiat saattavat olla liioiteltuja, mutta vrt. viralliseen sionistinarratiiviin, joka on pelkkää fiktiota on tämä faktatiedon aarreaitta. Juutalaisten tutkijoiden oikeaa Israelin historiaa voi lukea ns. "uushistorioitsijoiden" julkaisuista. Niistä on tässäkin blogissa erillinen sivu "Israelin synty uudessa tutkimuksessa", LUE!
PRBannerSmall2%5B1%5D.gif Tässä seuraavaksi Al-Nakbaa(katastrofia) eli palestiinalaisten pakoa 1948 sodasta yli 50 vuoden pakolaisuuteen. Vain sydämetön ihminen ei tunne sääliä ja sympatiaa. Kuten ns."christianzionistit" tekevät ja pilkkaavat koko palestiinalaisten kärsimystä, vaikka esim. Benny Morrisin mukaan ainakin 50 000-100 000 joutui lähtemään juutalaisten etnisten puhdistuksen so. kuolemalla uhkaamisen vuoksi historiallisista kotialueistaan. Verratkaapaa , vaikka suomalaisten kokemaan Karjalaan niin saatte vähän vertailukohtaa.
AlNakbaExpulsion3.jpgAlNakbaExpulsion3.jpgwoman1.jpg
Nakba2.jpgxmidhomeref.jpgpage4.jpg59.jpg

Vielä lasten kohtaamia väkivaltaisuuksia:

torturing.jpgpalestinian_dead.jpgdead%2520teen.jpggaza_dead_4.jpg
Soldier%2520and%2520dead%2520Palestinian
VIELÄ KAIKKEIN KARMEIN KUN SOTILAAT AMPUIVAT ISÄN JA POJAN
KUOLIAAKSI KUN ISÄ YRITTI RUUMIILLAAN SUOJELLA POIKAANSA:
7.jpg

Kertokaa minulle eikö Israel voisi muka tehdä mitään toisin???