Oli mielenkiitoinen reportaasi Palestiinasta. Molempien puolien ihan tavalliset ihmiset pääsivät ääneen.

Turvamuuriaidasta oli rationaalinen jenkki sitä mieltä, että se tehtiin palstiinalaisalueita haittaavasti, koska vaikka oikeus päätti kyseessä olevatn linjauksen olevan laiton . yksikertaisesti se, että Israel teki sen , koska kukaan ei estä. Heidän ei tarvitse välittää..

Professori Jerusalemilaiseesa yliopistossa sanoi aidan olevan ainoa ratkaisu kunhan se menisi vain juutalaisten puolella. Lisäksi hän toivoi, että sen jälkeen sen yli ei edes linnut voisi lentää eikä toiselle puolelle nähtäisiä mitään. Hän oli nähnyt paljon terroria.

Eräs tasa-arvosta huolestunut Israelin kansalaisarabien kohdalla pelkäsi sen tarkoittavan siirtymistä takaisin ghettoihin, se onnistuu juutalaiskansalta helposti. Pois pääsy tuskin muutamaan sataan vuoteen.Hänen mukaansa pitäisi siirtyä alkuperäisiin sionismin ihanteisiin, jossa naapureiden kanssa yritetään tulla toimeen ja se olisi hänen mielestään tärkeää juutalaisen itsetunnon kannalta.Hänkin oli nähyt paljon terroria, koska hänen kibbutsinsa sijaitsi heidän käyttämällä reitillä. Yönsä nukkuu kuulemma rauhallisemmin, mutta pelkää eristäytymistä.

Politiikasta tämä professori uskoi , että muut arabit kuin palestiinalaiset eivät enään heidän kimppunsa hyökkää. Läksy on kuulemma opittu. Hän kannatti kahta valtiota, mutta turvamuuria niiden välillä siis. KV.painostuksesta muurin suhteen hän sanoi, että häntä ei kiinnosta onko se laillinen jos toimii.

Palestiinalaisten puolelta esim. PA:n naisministeri kertoi muurin eristävän palestiinalaisyhteisöjä ja sitä pitäisi siirtää takaisin kohti Green Linea niin pian kuin mahdollista. Lisäksi muurin valmistuttua Jerusalemin alueella eivät J:n ulkopuolella palestiinalaiset enään pääsisi pyhään moskeijaan, jossa kävivät aikaisemmin usein.

MYös ISraelin oikeus on päättänyt linjauksen muuttamisesta osin, mutta Sharonin hallinnon aikana sitä ei ole tapahtunut. Siitä kärsivät sadat tuhannet palestiinalaiset.

Tässä joitakin lainauksia ohjelmasta. Se oli mielestäni erittäin hyvä pläjäys kuinka motiivit sekoittuvat eri ihmisillä muurista, sen linjauksesta jne.

Summa summarum kv.oikeusistuin ja Isralin oikeus olivat oikeassa. Muurin linjaus tulee laittaa vihreälle linjalle ja sen ulkopuolle palestiinalaisvaltio. Sitten meillä on rauha, i guarantee.

PA, ISraelin oikeus ja kv. oikeus kaikki hyväksyvät green linea pitkin menevän muurin. Äärioikeisto joka on vallassa jarruttaa, koska haluaa enemmän maata.Jälleen syy siis äärioikeiston ja miehityksen.