Uutuutena olen laittanut kaikkiin kuviin linkit alkuperäisille sivuille. Saisihan kuvan osoitteen toki muutenkin, mutta nyt sivulle pääsee hiiren klikkauksella ja niiltä saa lisätietoja aiheesta. HUOM! Kuvien lähdesivuilla esitetyt mielipiteet eivät välttämättä ole samoja kuin minun.

Väite:

Arabit terrorisoivat Israelia vuosina 1948-1967, jolloin Isarel ei miehittanyt vielä mitään alueita. Vasta miehitys sai terroria hillityksi".

democracy_palestine_occupation.jpgpub00004.jpg

 

palestine3.jpg

 

Vastaus:

Miehityksen tuoma lisäys iskuihin on shokeeraavan suuri, siis mitä tiukempaa kontrollia Israel pitää palestiinalaisalueista. Tämä on yksi näitä äärioikeistolaisten peruspropagandaväitteitä muka miehityksen perusteluksi eli todellisuudessa siirtokuntia Suur-Israelin pysymiseksi. Siksi tälläinen väite on syytä kerrata kunnolla, jotta ihmiset tietäisivät mistä todella on tässäkin taas kyse.

Vuosien 1948-1967 välillä tapahtui Israelin hallituksen sivujen ( http://www.mfa.gov.il/MFA/Facts+About+Israel/Israel+in+Maps/1948-1967-+Major+Terror+Attacks.htm ) mukaan kolmisenkymmentä terrori-iskuiksi luokiteltavaa väkivallan tekoa. Esim. vuosien 1960 ja 1965 välillä ei tapahtunut yhtään terrori-iskua. Äärioikeistolaiset väittävät siis, että jo tuona aikana terroria tapahtui paljon, joten se ei johdu palestiinalaisalueiden miehityksestä.


Myös moni sen ajan "iskuista" oli miinaan astumisia. Miina, vaikka olisikin ollut arabien, oli saattanut olla maassa aina Israelin itsenäistymissodasta 1948 saakka.

Kun seuraamme vuosia jolloin iskuja on tapahtunut ja vertaamme niitä kulloiseenkin poliittiseen tilanteeseen näemme kuinka äärioikeistonvalheilta putoaa pohja pois.

Vuoteen 1956 asti iskuja oli vain muutamia. Ne olivat katkerimpien kotiseutunsa esim. etnisissä puhdistuksissa menettäneiden sodan hävinneiden arabeiden tekemiä, siis sodan jälkipuintia. Ehkä jonkun, jonka sukulainen oli tapettu jossain puhdistuksessa? Virossakin toimivat ns.metsäveljet tehden terrori-iskuja neukkuja vastaan, mutta homma laantui pian.

Eniten iskuja tapahtui vuoden 1956 kiristyneessä ilmapiirissä ja sitä seuranneina vuosina harventuen vuoteen 1960 asti jolloin ne loppuivat 5 vuodeksi kokonaan. 

 tapahtui ns. Suezin-kriisi, josta minulla on ollut etuoikeus lukea ensikäden tietoa siellä olleen sukulaiseni jäämistöstä löytyneestä päiväkirjasta. Ei siitä sen enempää, mutta laitetaan tähän mistä sodassa Israelin kannalta oli syy ja siitä voi suoraan miettiä miksi myös terrori-iskuja siitä seurasi:

"The nationalization of the Suez Canal by Egypt's Gamal Abdal Nasser in July, 1956, resulted in the further alienation of Great Britain and France, which made new agreements with Israel.

On Oct. 29, 1956, Israeli forces, directed by Moshe Dayan , launched a combined air and ground assault into Egypt's Sinai peninsula. Early Israeli successes were reinforced by an Anglo-French invasion along the canal. Although the action against Egypt was severely condemned by the nations of the world, the cease-fire came only after Israel had captured several key objectives

Eli kun Egypti yritti kansallistaa Egyptissä olevan kanavan liittyi Israel liittoumaan sitä vastaan ja valloitti silloinkin mm. Gazan (-67 ei siis ollut eka kerta). Lisäksi ennen vetäytymistä he vaativat saada tien Intian valtamerelle jne., vaikka kyseessä oli hyökkääjä osapuoli, jonka toimet oli silloin(kin) tuomittu.

Onko tätä taustaa vasten siis jotenkin ihmeellistä, että vapaustaistelijat alkoivat tekivät silloinkin vastarintaa? Silloinkin Israel miehitti arabien maita (esim. Gaza) ja surmasi myös siviileitä sodassa. Tottakai arabit kostivat.  Kun Israel vetäytyi -56 miehittämiltään alueilta suurimmaksi osaksi lakkasi myös terrori 5 vuodeksi. Eli MIEHITYSA ON TERRORIN SYY ts. vapaustaistelun. Näin ovat toimineet kaikki miehitettyinä olevat vapaudenkaipuussa elävät kansat. Jo Daavidin psalmeista suuri osa kertoo tästä, maattoman kansan kärsimyksestä.

Väite:
Arabien suorat sotilaalliset hyökkäykset loppuivat vuonna 1973, koska miehitysalueet osoittautuivat mahdottomiksi murtaa. Miehitys on siis tuonut Israelille niin paljon rauhaa kuin se vihamielisen arabimeren ympäröimänä voi toistaiseksi saavuttaa. Turva-aita tulee parantamaan tilannetta entisestään  ja pakottamaan arabit neuvottelupöytään
terrori-option kaydessä vähemmän merkitykselliseksi.

Oikea vastaus miehityksen seurauksista:
Miehitys on tuonut Israelille paremman pääsyn vesilähteisiin, VETO-oikeuden niihin ja lisää maata , Israel voi siis kiristää vedellä ja Gazassa onkin nähty vedenpuuttesta kärsiviä "sinisiä" vauvoja. Miehitys on aikaansaanut myös hirveän määrän terrori-iskuja miehitettyjen taholta. Palestiinalaisten elämästä se on tehnyt helvettiä ja syyllinenkin on selvä. Israelin pitäisi vihdoin käydä neuvottelupöytään. Neuvottelupöydässä oleminen tarkoittaa, että siellä neuvotellaan eikä sanella toisille mitä teidän pitää tehdä ja yritetään olla antamatta mitään. Israelin pitää siis oppia mitä neuvottelu tarkoittaa. Tähän asti Israel on vain sanonut palestiinalaisille mitä heidän tulee tehdä ja sitten he ehkä armollisesti vastineeksi antavat jotain, EHKÄ?

Jokainen tietää miten moninkertaista terrori on ollut miehityksen jälkeen kun sitä vertaa pariinkymmeneen vuoteen ennen sitä. Niistäkin pitää laskea pois vuodet 1956-57 (Suezin sota)jolloin miehitystä ja sotaa oli, väitteeni paikkansapitävyyden osoittamiseksi myös suurin osa pre-67 terrorista tapahtui noina vuosina.

Väite:
Vuoden 1993 Oslon sopimus hillitsi terroria, koska  arabit nakivat voivansa saavuttaa terrorille uuden tukialueen kiistanalaisten alueitten  itsehallintoalueista. Kun Israel veti joukkonsa pois
palestiinalaisalueilta v. 1996, terrori alkoi uudelleen ja johti lopulta uuteen miehitykseen v. 2002.

magcovh.jpgarrest.jpg

Oikea vastaus:

Väärin!


Oslo oli ainoa kerta kun Israel yritti ainakin julkisuudessa neuvotella ja se kannatti heti. Terrori (vapaustaistelu) loppui pitkäksi aikaa.

Kokemus osoittaa, että terrori syntyy sortomiehityksestä ja epäoikeudenmukaisista laittomista ihmisoikeuksia loukkaavista siirtokunnista. Irakissakin miehitys johti terrorin kasvuun, mutta siellä suurempana syynä oli jenkkien luoma turvallisuustyhjiö kun menivät hölmöt hajoittamaan armeijan, jolla järjestys olisi kyetty pitämään koko ajan.

Milloinhan äärioikeisto lopettaa tuon kyynisen valehtelun? Vai ovatko he  jo liian paatuneita olemaan rehellisiä Suur-Israelia ja arabien karkoitusta suunnitellessaan.(palestiinalaisten karkoitus tosiaan on suunnitelmissa, katso vaikka linkki) Tässä pieni pätkä tekstiä : If the Arabs of Judea, Samaria & Gaza breach...they will be expelled to their state on the other side of the Jordan River. Stalinismia pahimmillaan siis ajavat nämä ihmiset!

Tulee mieleen  Pentinkulman kansakoulun opettaja, joka piirsi kartalle erilaisia tavoitteita Suur-Suomen rajoista. Parhaaseen kuului Kuolan niemimaa kokonaisuudessaan. Voin hyvin kuvitella Suur-Israel porukan lähi-idän kartta kädessä tekemässä samaa.

Väite ja vastaus samassa:

Jordania on Palestiinaa ja palestiinalaiset pitäisi siirtää sinne (kuten linkissä), koska kansainliitto (YK:n edeltäjä) lupasi senkin alueen mukaan kun juutalaisille perustettiin "kansallista kotia". Kansallinen koti muuten ei välttämättä tarkoittanut valtiota vaan se saattoi olla jotain muutakin. Valtio siitä joka tapauksessa tuli. Kansallisen kodin perustaminen ei myöskään saanut haitata alkuperäisasukkaiden elämää.

Kansallista kotia varten I MS voittajavalllalle Iso-Britannialle annettiin hallintaan nykyistä Israelin,palestiinalaisalueiden ja Jordanian käsittävä alue hallittavaksi. Tosiasiallinen intressi briteille oli tietty siirtomaan saaminen kv. yhteisön tuella eikä mikään kansallinen koti. Myös arabeille tehtiin lupauksia I MS:n ansioista, mutta rauhansopimuksen julkistamisessa he kokivat tulleensa katkerasti petetyiksi.

Balfourin julistusta seurannutta mandaattia kansallisen kodin perustamiseksi juutalaisille eivät arabit päässet neuvottelemaan. Palestiinan arabien maita alettiin myydä maanomistajien toimesta rikkaille juutalaisille. Vuokraviljelijöiltä eli fellaheilta ei mitään kysytty.

 

1922 Jordania erotettiin alueesta, joka oli alkuperäinen alue. Se ehti olla mukana mandaatissa noin 2 kuukautta. Suur-ISrael puoluelaiset väittävät, että britit erottivat Jordanian laittomasti ja se oli palestiinalaisille tarkoitettu maan. No, erotus ei ollut laiton vain järjen käyttöä, Jordania annettiin Hashemiitti-dynastialle ei palestiinalaisille.

Tämän jälkeen oli Länsi-Palestiinasta monia jakoehdotuksia, jotka kuitenkin molemmat osapuolet hylkäsivät paitsi Peel-komission ehdotus oli lähellä onnistua. Britit alkoivat jossain vaiheessa Hitlerin tultua valtaan rajoittaa juutalaisten maahanmuutto ehkäistäkseen levottoman maan luisumisen täyteen anarkiaan. Laittomia maahantulijoita  koottiin Kyprokselle, josta Suur-Israel ihmiset aina muistavat mainita keskitysleireinä. Mistään keskitysleireistä ei tietty ollut kyse vaan sellaista määrää ihmisiä ei yksinkertaisesti voitu päästää yhtäaikaa kertarysäyksellä maahan.

1930-luvulla osapuolet alkoivatkin jo terrorisoida toisiaan lähes nykypäivän malliin. Väkivallan juuret ovat siis arabi ja juutalaispalestinalaisten välienselvittelyssä pitkät.

HUOM:

Israelin hallitus kertoo itse sivuillaan, että Kansainliitto hyväksyi muutokset mandaatissa, jolla Trans-Jordania erotettiin alueesta johon "kansallinen koti" sijoitettaisiin. Kyseessä ei siis ollut brittien laiton erotus eikä kyseessä siis voinut olla JO mandaatista erotettu palestiinalaisvaltio. Sitä ei ole vieläkään tehty.

Kun erotuksella siis oli kansainliiton hyväksyntä ei erotus tapahtunut mistään juutalaisille tarkoitetusta alueesta vaan ihan laillisesti arabialueiden hallintojärjestelyiden saamiseksi itsehallintokuntoon.

Mandaatti alue on siis Välimeren ja Jordan joen välinen alue. Mandaatti täytti tehtävänsä 1947 kun juutalaiset saiva oman maan. Jäljelle jääneitä alueita Itä-Jerusalem, Gaza, Länsi-Ranta on kaavailtu yksipuolisesti perustetun (kuitenkin 94 maan jo tunnustaman) Palestiinan valtion alueiksi. Israel miehittää näitä alueita ja siksi palestiinalaiset iskevät heidän kimppuunsa, koska Israelin miehitys, vesikiristys, linnoituksia muistuttavat rikkaat siirtokunnat köyhässä maassa ja vain juutalaisille tarkoitetut tiet sekä uusimpana apartheid-muuri, joka menee syvälle palestiinalaisalueiden puolelle pilkkoen heidän historiallisia yhteisöjään. Omille mailleenhan voi rakentaa vaikka 100 aitaa, mutta nyt sitä on osittain linjattu niin, että maanryöstö on selvästi mielessä. Kun siis miehitys loppuu ja etuoikeussiirtokunnat poistuvat , tulee rauha, heti!

Tai niin, että alueet liitetään Israeliin ja palestiinalaiset saavat Israelin kansalaisuuden. Silloin Israel ei tosin enään ole juutalaisvaltio.

Siirtokuntalaiset saavat tietty jäädä asumaan uuden hallinnon alaisuuteen, mutta he eivät voi olla Israelin kansalaisia vaan Palestiinan ja etuoikeudet loppuvat. Taitavat siis lähteä, sen verran ahnetta porukkaa ovat siirtokuntalaiset näyttäneet olevan. Gazassakin saavat todella mittavat korvaukset ja uudet tilat, mutta ei riitä.
´

Myös muissa arabimaissa olevat palestiinalaispakolaiset voitaisiin varmasti sijoittaa Palestiinan valtioon kun Israel lopettaa sortomiehityksen. Muutenhan kv. lain mukaan jos Israel sitä joskus noudattaisi, kuuluisi sen ottaa pakolaiset Israeliin. He ovat sanoneet, että tilaa ei ole. Tilaa on kuitenkin kaikille juutalaisille, siis kaikille paitsi palestiinalaisarabeille. USAssa kerätään, jopa TV-keräyksillä rahaa köyhille juutalaisille, jotta heitä voisi muuttaa enemmän Israeliin. Tilaa siis löytyy, tahtoa ei. Heidän on yritettävä haalia kaikki saatavissa olevat juutalaiset, koska muuten arabit ylittävät heidät väkiluvussa Israelissa+miehitetyillä alueilla niin pian että maa ei enään 15vuoden päästä ole juutalaisenemmistöinen.

 

20-12-04.jpg

Näin siis Sionasset vain "suojelevat" "turvallisuuttaan" eivätkä varasta tai laajenna maata. No, katsokaa noista kuvista...

 

Sellaista tänään jatketaan taas, joko terrorismi analyysilla tai sitten osalla 2 tästä samasta aiheesta. Lontoossahan yritettiin taas. Onneksi kukaan ei kuollut!:)

 

Tuetaan kuitenkin kaikkia järkiratkaisuja, joihin ei sisälly etnisiä puhdistuksia tai väkivaltaisuuksia  ja toivotaan suurempaa sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

palestine%20peace.jpg

 

Support_Sanity_Lapel_Pin_Macro.jpgI-p-peace.jpg