Minä olen  ihminen, joka katsoo maailmaa mahdollisimman paljon realiteettien kautta. Tietenkään kukaan ei ole immuuni yleistäville mielikuville, mutta harrastan kyllä runsaasti itsetutkintaa näissä asioissa enkä halua lähteä mukaan äärikiihkoiluun sen enempää kuin suvaitsevaisuuteen monikulttuurisessa maailmassa vain sen takia, että monikulttuurisuus on joku tabu, jonka ongelmia ei saisi arvostella, se saattaa siis olla "slippery-slope" siinä kuin äärikiihkoilukin nimittäin jos kieltäydytään kategorisesti katsomasta faktoja kun ne tekisivät säröjä "suvaitsevaisuuteen" tulee suvaitsevaisuudesta, joka tiettyyn rajaan asti on hieno asia, mutta voi olla pahimmillaan faktat kieltävää kiihkoilua myös. Olen siis itsenäinen ajattelija.

Eivät muslimit yksinään ole syypäitä ääri-islamilaisuuden nousuun. Bin Laden oli loukossa Tora-Boran vuoristo alueilla liittolaisten käydessä vähiin, kunnes USA hyökkäsi Irakiin ja teki hänen sanansa lihaksi, uusi "messias" oli syntynyt, jonka auktoriteetti kasvaa päivä päivältä. Heidän joukostaan ei jostain syystä kuitenkaan näy löytyvän maltillisia ryhmiä, jotka pistäisivät nämä kiihkoilijat kuriin. Jos verrataan kristinuskon vastaaviin, vaikka Texasin Wacon ja David Koreshin Davidin oksa lahkoon niin muut, itsekkin suurimmalta osalta kristityt amerikkalaiset laittoivat sen heti voimalla kuriin.

Ei voida jatkuvasti vedota vain siihen, että eivät edes perheenjäsenet tienneet kun se länttä vihaava pohjavire on muslimiyhteisöissä selvästi näkyvissä. Miksi siis maltilliset eivät potki näitä kiihkoilijoita ulos ja julista islamin vihollisiksi, koska suurin osahan on maltillisia. Meillä siis tällaiset ryhmät julistetaan lainsuojattomaksi välittömästi ja laitetaan kuriin kovalla kädellä.

Miksi maltilliset muslimit eivät toimi tällä tavalla? He kuitenkin tuomitsevat puheissaan terroristi islamistit, mutta eivät tee tarpeeksi niiden taltuttamiseksi. Kyllähän Saudi-Arabiassa esim. on varsin tehokkaat antiterroristi joukot ja Pakistanissa myös, jotka ovat terroristien ideologiset kotimaat. Kyllä tilanne nykyään kuitenkin kertoo valitettavasti sen, että maltilliset muslimit, jotka eivät itse tällaisiin tekoihin ryhtyisi kuitenkin jollain tavalla sietävät näitä ääriaineksia keskuudessaan. Muuten ne olisi jo kukistettu.

Tulevista toimenpiteistä länsimaissa näiden ääriryhmien hillitsemiseksi, nollatilanteeseen ei varmaan päästä, mutta nyt olisi korkea aika mitata näiden ryhmien kannatus. Mikä niiden todellinen kannatuspohja muslimien keskuudessa on? Istua yhteen pöytään niiden kanssa, jotka hyväksyvät fatwat rauhansopimuksen alueesta, jossa muslim voi elää ilman, että maata hallitaan islamilaisten periaatteiden mukaan.

Suvaitsevaisuus on eurooppalainen hyve, josta tulee pitää kiinni viimeiseen asti. Nyt alkaa kuitenkin vaikuttaa siltä, että housuun on tullut ja ne ketä me haluamme suvaita eivät suurin joukoin suvaitse meitä ja haluavat tuhota elämäntapamme. Jossain menee raja, jossa meidän on vain yleisen järjestyksen, elämäntapamme jatkumisen ja turvallisuuden maissamme.

En usko, että perusongelma on islamissa sinänsä. Ongelma on siinä, että se on sunnilaisittain demokraattinen uskonto, jossa kuka tahansa, joka kerää riittävän kannattajajoukon itselleen voi julistautua uskonnolliseksi auktoriteetiksi. Mielestäni tämä on islamin ongelma, ei se, että sen tarkoitus olisi olla EVIL uskonto muita kohtaan.

Länsimaailma on euromuslimien kanssa kuitenkin nyt tienristeyksessä, jotain on tehtävä, hyvin organisoidut turvallisuuspalvelut pitävät vielä sormea padonreiässä, mutta ei se ikuisuuksiin riitä, ellei tilanne rauhoitu jostain syystä.

Emme kertakaikkiaan voi suvaita terrorismin jatkumista, koska iskut kohdistuvat sellaisiin ihmisiin ja osittain sellaisiin maihinkin, jotka eivät kuin erittäin kierolla vääntämisellä ole olleet osallisina mihinkään muslimien nöyryyttämiseen. Heillehän asia taas näyttää siltä, että koska islam on suurista uskonnoista viimeisenä syntynyt, on se heidän mielestään uskonnollisen kehityksen korkein taso. Siksi kenenkään ei-maltillisen eikä ääri-islamistin kunnia kestä sitä, että länsimaalainen katsoo häntä alaspäin jotenkin kehittymättömänä villinä. Se on aika paha ongelma kun itse itseään kehityksen korkeampeina asteena pitävä joutuu kohdelluksi kuin alempiarvoinen. Miettikääpä miltä vastaava tuntuisi toisinpäin?

---Laitetaan nyt se pääpointti vielä kerran jotain on alettava tekemään. Ääriryhmien todellinen kannatus mitattava vaati se sitten millaisia toimenpiteitiä hyvänsä, muslimiyhteisöjen maltillisilta johtajilta vaadittava tuloksia yhteisöidensä kurissa pitämisessä tai se siirtyy hallituksen huoleksi (näinhän se paperilla tietty on jo nyt, mutta todellisuudessa ei), keskittyvä itseään etsivien huonoissa oloissa olevien nuorten muslimien kasvattamiseen oikealle tielle (tämä nimenomaan muslimiyhteisöjen johtajien tehtävä), sanottava julkisesti, että meillä on oikeus suojella itseämme jos hyökkäykset eivät lopu (Israelin tielle nyt ei tarvitse tietenkään lähteä kuin viime hädässä) ja tehtävä julkisesti kertakaikkiaan selväksi, että suvaitsevaisuus loppuu siihen kun suvaittava ei suvaitse meitä ja osoittaa ei puheilla vaan pommeilla

-- Tämä ei liene kohtuuton vaatimus?

-- Syyllisiä ovat USA, Israel, Iso-Britania + coalition of the willing,( joka saattaa vielä pakottaa yhteisen edun nimissä meidät kaikki jollain tavalla osallistumaan siihen tuntui se sitten kuinka nihkeältä tahansa), arabimaat(, jotka antavat hallitustasolta vihasaarnojen jatkua) ja tietty terroristiryhmät Bin Laden ja Al-Zarqawi kertomassa kuka pääsee taivaaseen ja kuka ei.

Meidän ei äärioikeistolaisten tai äärikristittyjen tulisi siis nyt viipymättä ryhtyä toimenpiteisiin, jossa estetään vallan luisuminen heidän käsiinsä terrorismin vuoksi. Esittää inhimillinen, humaani, mutta kuitenkin ehdoton pakettiratkaisu asialle. Tärkeintä olisi maltillisten kristitystä kulttuuripiiristä olevien unohtaa liika poliittine korrektius ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä sortumatta kuitenkaan populismiin.

Tulevaisuuden näen niin synkkänä kuin olla ja voi, niin meidän kristittyjen (so. kristitystä kultturipiiristä olevien) kuin muslimien, joille uskonto on vielä enemmän läsnä arkielämässä, jos ei sydämessä niin yhteisön normien takia.

Mitä meidän oikeasti pitäisi tehdä. Seurata USAn tietä? Vai keksiä Eurooppalainen ratkaisu asiaan, humaanimpi tapa, joka ei veisi meitä jenkkien ruudinkatkuiselle johtajien mukaan Jumalan siunaamalle tapporetkelle pitkin maailmaa....miettikääpä sitä.


-----------------------------------