Noam Chomskyn vanha kirja, jossa käsitellään paljon Libanonin ensimmäistä sotaa on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Suosittelen kaikille luettavaksi tällä sekunnilla. Itsekkin sen monen vuoden tauon jälkeen kahlasin lävitse.

9525194728.jpg


Kun vain pitää "chomskyfiltterin"-päällä ja muistaa, että ei nyt kaikki paha sentään USAsta ja Israelista  tule niin tämä kirja avaa nykypäivään(kin) täysin uusia ulottovuuksia.

Must kirja lukea kaikille kiinnostuneille

Kirkkoisä Augustinus kertoo tarinan Aleksanteri Suuren vangitsemasta merirosvosta, jolta tämä kysyi: " Kuinka uskaltaa hän merta aavaa ahdistaa?"

Merirosvo vastasi: " Miten itse uskallat koko maailmaa kiusata? Minulla on  vain pieni purteni ja  sanotaan minua varkaaksi; sinä joka teet saman mahtavalla laivastolla, sinua kutsuvat keisariksi".

*Augustinus piti vastauksesta....

N
iinpä niin. Tämä kuvaa hyvin tilannetta nykypäivänäkin kuten kuvasi 1985 jolloin sitaatti oli kaivettu muistojen kirjoista nykypäivään.

PLO, Hezbollah, Hamas ja palestiinalaiset sekä laajemmin arabit ovat laillisen rasismin kohteita, jotka ovat oikeastaan "taipuvaisia kaikenlaiseen pahantekoon ihan luonnostaan". Israel taas taistelee yhdessä USAn kanssa,joka on myös ilmoittanut taistelevansa olemassaolostaan yhdessä liittolaisensa kanssa "puhtain asein" "pahaa vastaan". "Paha" on yleensä arabit tai kommunistit usein samaa sakkia, jotka eivät mieti mitään muuta kuin miten tappaisivat mahdollisimman monia "puhtaiden aseiden" suojassa olevia henkilöitä".

Kirja pohtii näitä asioita ansiokkaasti, se myös tuo selvästi esiin sen ruman tosiseikan, että terrorirismilla tarkoitetaan AINA arabien tekemää väkivaltaa. Muiden väkivalta on "ennaltaehkäiseviä iskuja, vastaiskuja tai äärimmileen provosoiuna kostoiskuja". Jos näissä operaatioissa ruhjotaan viaton pyörätuolipotillas hirveän kidutuksen jälkeen kuoliaaksi, ei se ole mitään, koska kirja paljastaa myös sen, että rasismi arabeja vastaan on LAILLISTA. Se on laillisen rasismin viimeinen linnake, mistä monet ongelmat varmaankin johtuvatkin.

Chomskyn artikkeleita suomennettuna


Antoisia lukuhetkiä! Tärkein kysymys joka kirjasta herää on se, että kumpi se pahempi oikein onkaan merirosvoko vaiko keisari?