On totta ja kiistämätön fakta, että Israelin ja erityisesti miehitettyjen alueiden laillisuusstatukseen, siirtokuntien oikeutukseen, vanhojen juutalaisalueiden uudelleenasuttamiseen, palestiinalaisten oikeuteen itsehallintoon ja osaan Jerusalemista, väkivallan tuomioon molemmin jne. jne. liittyy paljon ns. "eye of the beholder" meininkiä. Jokaiselle katsantokannalle löytyy "vedenpitävä" ja "laillinen" selitys ja mitä radikaalimpia ne ovat niin sitä "laillisemmalla" asialla koetaan olevan.

Puolia on kuitenkin tasan kaksi ja ne sisältävät useita eri alajaostoja. Yleensä "palestiinalaisten puolella terrorismia kannattavasti" olevaksi leimataan se porukka johon itsekkin kuulun eli ne, jotka haluavat nähdä juutalais- ja arabivaltion vierekkäin (länsi-)Palestiinassa, reilun rauhan ja maanjaon, väkivallan lopun IDF:ltä, siirtokuntalaisilta sekä palestiinalaisilta terrorijärjestöiltä. Tähän "puoleen", johon kuuluu nimenomaan niitä jotka eivät puolta haluaisi valita vaan toivovat rationaalista rauhankehitystä molemmilta puolilta kuuluu ihmisten selvä enemmistö ja hyvä niin.

palestinians%2520at%2520destroyed%2520ho 

Mennään sitten toiselle puolelle. Siellä halutaan Israelin pitävän kaikki maa-alueet, jotka sillä on nyt hallussa keinoja kaihtamatta. Sillä, että israelilaiset sotilaskomentajat yksi toisensa jälkeen ovat sanoneet miehityksen sotilaalliselta kannalta turhaksi ei tunnu olevan merkitystä kun se muka "varjelee turvallisuutta".

Palestiinalaisille ei haluta antaa kuin korkeintaan jonkinlainen kunnallishallinto autonomia kuitenkin täydellisessä Israelin liekanarussa. Maailman moderneimman armeijan pelätään muka häviävän taistelu jos miehitetyiltä alueilta lähdetään kotikutoisia raketteja, kivienheittelijöitä ja pyssymiehiä vastaan.

No tämän puolen kiistaton etu on säälimätön palestiinalaisten terrorismi. Sitä keppihevosena käyttäen voidaan perustella lähes mitä toimenpiteitä tahansa.

Kuitenkin taka-ajatuksena on, että Eretz Israel on pyhä ja jakamaton, arabit painukoon laajoille aavikoilleen joita heillä kyllä riittää.

Tämänkin puolen edustajat ovat kyllä välillä varsin ansiokkaastikkin esittäneet pointteja oman kantansa ylivertaisuudesta.

Heidän kaikki argumenttinsa kuitenkin ovat säkillä sisään kannettua valoa kun tarkemmin tarkastelee, mitä he palestiinalaisosapuolesta asiaviestien ulkopuolella kirjoittavat. Motiivina toimii häikälemätön rasismi, vaikka juuri he itse ovat toisia aina juutalaisvihaajiksi nimittämässä kun palestiinalaisillekkin israelilaisten ohella vaaditaan reilua kohtelua.

Otetaan vähän esimerkkiä erään keskustelupalstan ketjusta, jossa he puhuvat itsensä niin sanotusti pussiin:


Yksikään maa ei ole velvollinen päästämään vihollisvaltion kansalaisia alueelleen. Hamas ja muut terrorijärjestöt ovat itse aloittamassaan sodassa Israelia vastaan, ja nyt Hamas on palejen johdossa. Siispä Israel ja palet ovat nyt melkeinpä virallisesti sotatilassa.

> Täällä näitä naistenraiskaajien ja
> murhaajaterroristien rättipääfaneja näemmä sen sijaan
> riittää.

Kyllä.


Tässä sitä huttua tulee. Mitä asiallista argumenttia tällaista kirjoittavalta voi ihan oikeasti odottaa? Ei yhtään mitään. Jos hän jotain asiaa välillä kirjoittaa on se vain peite saada esiin jotain inhoittavia puolia arabeissa, jotta heitä saisi laillisen syyn mennä lahtaamaan. Mielestäni tällainen on kuvottavaa, todella sairasta. Kehottaisin hakeutumaan kiirellisesti hoitoon tai terapiaan jos tällaiset väkivaltavisiot hallitsevat arkipäivää.


> Onneksi on tapoja millä tuholaiset saadaan
> paratiisista...
> heh heh....idiootit.


Kansanmurhalla haaveilua. Mikä voi olla jotain vielä sairaampaa? Ei kait juuri mikään. Ehkä joku rankka pedofiliatapaus...


Ehei. Moderaattori on pesunkestävä islamisti, joka stalinisti/natsi/muslimityyliin järkkäsi ennakkosensuurin voidakseen helpommin karsia pois rättipääraakalaisia kritisoivat tekstit heti alkuunsa. Edes normaalit uutiset, jos saattavat esim. Hamasin kyseenalaiseen valoon, eivät ole päässeet läpi. Sitä vastoin mikä tahansa juutalaisvastainen vihateksti läpäisee sensuurin kuin tyhjää vain, olipa se kuinka törkeä hyvänsä.


Modeina toimii varmasti ihan tavallisia suomalaisia. Ei islamisteja, stalinisteja, natseja tms.

Jos palestiinalaisille reilua kohtelua vaativat käyttäisivät samanlaista kieltä puheissaan mihin heillä ei sivistyneinä tasapainoisina ihmisinä onneksi ole tarvetta en jaksa edes kuvitella mikä kalabaliikki siitä syntyisi.


Mennään sitten TAP:iin....israel-viewed-by-palestinians.jpg

http://www.take-a-pen.org/suomi/Articles/art27012005.htm
Verkosto valvoo Lähi-itää koskevia uutisia, jotta Israelin kanta ja osuus tapahtumiin tulisi kerrotuksi puolueettomuuttaan vakuuttavien Israelin ystävien mielestä oikealla tavalla.

+++ Näin luonnehtii järjestö toimintaansa.

Esim. tämän artikkelin kautta se voisi pitää paikkansakkin:
http://www.take-a-pen.org/suomi/Articles/Art21.11.2004.html

-Aivan asiallinen artikkeli muuten.

Mutta, mutta....

http://www.take-a-pen.org/suomi/Articles/art27012005.htm
artikkeli jatkaa:

Sen esikuvana on jo 1980-luvulla perustettu amerikkalainen Camera, Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America.
+++ Kaikki tunnettuja arabivihan levittäjiä....

TAPin todelline perusolemus paljastuu kuitenkin heidän omilta sivuiltaan:
"Olemme ryhmä Euroopan ja Israelin kansalaisia, jotka olemme huolestuneet kasvavasta Israel-vastaisuudesta mediassa", kerrotaan otsakkeen "keitä me olemme" alla. Järjestön jäsenet vakuuttavat, etteivät he kuulu mihinkään uskonnolliseen eikä poliittiseen järjestöön, eivät pyri vaikuttamaan Israelin hallituksen politiikkaan, eivätkä ole sen edustajia.

Esittelyyn liitetystä pienikokoisesta kuvasta voi päätellä, että vastineenkirjoittajat ovat yhteistyössä Kansainväliset Kristityt Israelin Puolesta -järjestön kanssa. Median tasapainottajia johtaa organisaation perustaja Endre Mozes.


+++ KKIP ja Christian action for Israel järjestö on sitten aivan tätä pahinta Jerry Falwell soopaa ja johtaa suoraan sivuihin sekä mielipiteisiin, jotka nimittelevät palestiinalaisia murhanhimoisiksi rättipäiksi, jotka olisi oikeastaan parempi tappaa. Eli se TAPin "Puolueettomuudesta".....:D

Lyhyesti sanottuna ko. palstan "Israelin ystävien" ja laajemmin TAPillaisten kirjoittelua motivoi joko halu pitää Israel suurena tai halu lahdata "rättipäitä". Lisäksi he ovat vielä niin tyhmiä, että pilaavat oman asiansa ryhtymällä mittaviin solvauskampanjoihin ja kansanmurhahaaveiluihin, joista järkevä ihminen vetää omat johtopäätöksensä ja siirtyy leiriin, joka haluaa reilua kohtelua myös palestiinalaisille, juutalaisia tietenkään unohtamatta.
territories_today.gif