Laitan nyt aluksi muutamia vanhoja keräämiäni kirjoituksia. Tavoitteena olisi kuitenkin enimmäkseen kirjoitella itse erilaisten lähteiden pohjalta koottuja analyysejä tilanteesta Palestiinassa. Lisäksi aion kerätä linkkejä, joista voi seurailla uutisointia alueen tapahtumista, historiasta ja rauhanprosessista.

Hyvin monet ns."Israelin ystävät" tuomitsevat kaikenlaisen objektiivisuuteen pyrkivän analyysiin Lähi-Idästä terrorismin kannattamiseksi, vaikka siitä ei tietenkään ole kyse. Asia kiinnostaa minua erityisesti siksi, että uskon Palestiinan rauhassa olevan avain koko alueen rauhoittumiseen. Puolta en halua niinkään valita, väkivaltaisuuksissa molempien puolten siviilit ovat kohdanneet traagisia murhenäytelmiä. Mielestäni kaikkein heikoimmassa asemassa on arkipäivän elämässä palestiinalainen siviili, hänen puolellaan voi olla ihan koko sydämestään olematta ketään muuta vastaan. Olen kyllä mielipiteissäni jyrkästi Suur-Israel ideologiaa kannattavia vastaan, koska he kannattavat stalinistisia väestönsiirtoja eli palestiinan arabien siirtämistä Jordaniaan  ja kieltävät palestiinalaisilta oikeuden olla kansakunta. Kaikenlaiset mielipiteet ovat kuitenkin toivottavia kunhan pysytään asiassa.

Israelilla on oikeus olemassaoloon, mutta niin on palestiinalaisillakin. Heidän kotimaansa ei sijaitse Jordaniassa vaan siellä, missä vielä Jordanin länsipuolella pystyvät asumaan. Erilaisista rauhanratkaisuista uskon vakaasti ns."kahden valtion malliin", jota USA:kin on viime aikoina ruvennut ajamaan. Toinen vaihtoehto olisi tietysti, että Israel antaisi miehittämilleen palestiinalaisille Israelin kansalaisuuden, mutta se johtaisi sionistisen valtiokonseptin loppuun eikä Israel tule sitä koskaan tekemään. Siksi on parempi keskittyä rakentamaan kahta valtiota kahdelle kansalle.

Israelinkin kannalta tuntuisi järkevimmältä, että sillä olisi kansainvälisesti tunnustetut rajat, joita olisi helpompi valvoa kuin sotilasmiehityksessä olevaa sorrettua kansanosaa siirtokuntaverkoston varjossa. Muista tunnustetuista suvereeneista valtioista poiketenhan Israelilla ei edelleenkään ole oikeita rajoja.

Eli tälläiseltä pohjalta lähdetään blogia rakentelemaan.....