On ollut taas vähän hiljaista kirjoitusrintamalla, oikeitakin töitä pitää tehdä. Blogistani on kirjoitettu muissa blogeissa, että tämä on tarkasti tiettyyn aiheeseen rajattu weblogi. Rohkenen olla hieman eri mieltä. Omasta elämästään kirjoittaminen, mitä suurin osa bloggaajista harrastaa on ihan yhtä rajattu ja ehkäpä jopa helpompi aihe?

Kirjoitusmateriaalia tälläisessä aiheessa on niin valtava määrä, että on todella vaikea tehdä valintoja mitkä asiat mainitsee ja mitkä jättää pois. Suurin vaikeus tulee kuitenkin siitä, että ei millään ehdi kirjoittamaan edes kaikista niistä asioista, joista haluaisi. Siksi pyysinkin apua lukijoilta. Muutamista saamistani sähköposteista päätellen he ovat olleet varsin tyytyväisiä uutisanalyyseihin tai historian kertauksiin.

Taidanpa siis jatkaa valitsemallani linjalla.

Sitten aiheeseen....


Muslimiyhteisöjä on kritisoitu paljon siitä, että ne eivät ole ottaneet selvää terrorisminvastaista kantaa. Äärioikeisto on tästä tietty saanut syntipukin, että "oikeastihan he kaikki kannattavat terroria". Esim. kuvat tanssivista palestiinalaisista 9/11 päivänä ei ole ollut omiaan antamaan vastakkaista kuvaa.

Briteissä tapahtuneen iskun jälkeen kuitenkin olen ilokseni huomannut suurta huolta läntisten muslimiyhteisöjen johtohahmojen puheissa. Ensin amerikkalaiset muslimit aloittivat massiiviset TV-kampanjat terrorismia vastaan, julistaen sen epä-islamilaista luonnetta.

Nyt on päästy kuitenkin Briteissä  fatwan antamiseen asti, jossa tuomitaan terrorismi epä-islamilaisena. Tämä on erittäin tärkeä asia. Fatwaan liittyy nimittäin erittäin huomionarvoisia seikkoja. Itsessään fatwan tarkoittaa jonkun islaminoppineen mielipidettä jostakin asiasta. Esimerkiksi muslimi voi kysyä onko hänen sopivaa juoda Coca-Colaa. Kaikki muistavat myös varmaan ikävämpiä asioita, joista fatwat ovat tulleet tutuiksi nimittäin Salman Rushdien tappamiseen kehoittavasta fatwasta. Tästä syystä niitä pidettiin lännessä pitkään jonkilaisina tappojulistuksina, mitä ne eivät tietenkään 99,9% tapauksista ole. Sellainenkin voidaan tietty antaa.

_41317151_britmuslims203afp.jpg_41320633_cctv_203.jpg_41319949_poster_203.jpg

Fatwan tärkein ja esim. Salman Rushdien tapauksessa kiusallisin asia on kuitenkin se, että sitä EI VOI PERUA. Kun sellainen on kerran annettu se on ja pysyy oikeana uskon tulkitana. Briteissä julistuksen antoivat sunnimuslimien johtajat. Sunnilaisuudessa jokainen muslim valitsee itse kenen uskonoppineen ohjeita  hän noudattaa, se on siis täysin demokraattinen uskonto. Ääriliikkeille sielunsa myyneet siis kuuntelevat varmaan jatkossakin vihasaarnoja länttä vastaan, mutta itseään ja uskoaan etsivä muslimi voi hyvinkin tämän johdosta ymmärtää tehdä oikeat ratkaisut ja noudattaa uskoaan oikein.

En varmasti tiedä, mitä merkitystä shiiamuslimien, joiden johtotähti on Iran, keskuudessa tälläisellä julistuksella on. Luultavasti kuitenkin shiiojen omat yhteisöt ovat yhtyneet tähän ainakin Britanniassa. Shiialaisuus on nimittäin taaas samanlainen hierarkinen uskonto kuin esim. katolisuus. Jos siellä ajatolla sanoo jotain on kaikkien uskovien pidettävä sitä oikean opin julistuksena.

Aiheesta enempää päkisemättä jokainen voi tästä itse lukea Fatwan sellaisena kuin se annettiin. Nyt on turha väittää,  että terrorismi johtuisi islamista sinänsä.


We wish to express our sincere condolences to the families of all the victims of the London attacks. We pray for the swift recovery of all those who are recovering from injuries.

There are many questions emerging from the London bombings. One of the most important questions is what does Islam say about it?

To answer this question Muslim scholars, clerics and Imams from all over the UK have been consulted to issue this formal legal opinion (fatwa) so that Muslims and non-Muslims can be clear about Islam's stance on such acts.

Severe condemnation

On behalf of over 500 clerics, scholars and Imams the British Muslim Forum issues the following religious decree:

Islam strictly, strongly and severely condemns the use of violence and the destruction of innocent lives.

There is neither place nor justification in Islam for extremism, fanaticism or terrorism. Suicide bombings, which killed and injured innocent people in London, are haram - vehemently prohibited in Islam, and those who committed these barbaric acts in London are criminals not martyrs.

Such acts, as perpetrated in London, are crimes against all of humanity and contrary to the teachings of Islam.

The Holy Koran declares:

"Whoever kills a human being, then it is as though he has killed all mankind; and whoever saves a human life, it is as though he had saved all mankind." (Koran, Surah al-Maidah (5), verse 32).

Islam teaches us to be caring towards all of Allah's (God's) creation, not just mankind. The Prophet of Islam who was described as "a mercy to the worlds" said: "All creation is the family of Allah and that person is most beloved to Allah who is kind and caring towards His family."

Islam's position is clear and unequivocal: murder of one soul is the murder of the whole of humanity; he who shows no respect for human life is an enemy of humanity.

We pray for the defeat of extremism and terrorism in the world.

We pray for peace, security and harmony to triumph in multicultural Great Britain.